Sötpotatis-Pommes
Roten till allt gott
Malin Randeniye, Kokboksförfattare
4 portioner
Ingredienser
- 2 sötpotatisar
- 1–2 tsk olivolja
- ¼ tsk salt flingsalt

Följ dessa steg:
- Värm ugnen till 225 °C.
- Skala och skär sötpotatisen i tunna stavar.
- Lägg på en bakplåtspappersklädd plåt.
- Ringla över olivolja och strö över fint salt.
- Rosta i ugnen tills de fått fin färg 20–30 minuter.
- Vänd dem efter ca halva tiden.
- Ta ut dem ur ugnen och strö på flingsalt.
- Servera varma till en god burgare.
Klart!
Malins bästa råd för småbarnsfamiljen: Träna barnen på nya smaker men fastna inte i tvång. Många barn behöver träna flera gånger på ny mat för att ta den till sig. Om barnet inte tycker om en maträtt är det ett tecken på att ni ska laga den igen snart.