Söt kolja

Sötpotatis, kolja, gräslök, citron

Exotiskt mild med fin färg!

Fisk innehåller bland annat D-vitamin, jod och selen. Fet fisk som lax innehåller också omega-3, som barn behöver för att hjärnan och synen ska utvecklas normalt.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 500 g sötpotatis
  • 200 g skinn- o ben- fri kolja eller annan vit fisk
  • 2 msk smör
  • 2 msk grädde
  • 2 msk citronjuice
  • 1 msk hackad gräslök

Följ dessa steg:

  1. Skala och tärna sötpotatisen. Lägg i en kastrull, täck med vatten och koka i 20 min. Tillsätt koljan, grovt tärnad.
  2. Fortsätt koka i 5 minuter tills koljan är genomkokt.
  3. Häll av det mesta av vätskan och mixa till önskad konsistens, tillsammans med smör, grädde och citronjuice. Avsluta med hackad gräslök.

Klart!

Lite större barn kan uppskatta om du lägger maten i grupper. Då kan de lättare överblicka maten och själva välja hur de ska äta.