Selleri-trolleri
Rotselleri, kalv, brynt smör
Rustik och mättande!
BRYNA SMÖR
Hetta upp smör i en panna. Rör så det inte bränner fast. Lyssna efter när det slutar fräsa. Rör då hela tiden enda ner till botten. Under skummet finns nu en mjuk smälta. När den blir nötbrun, dra pannan från plattan.
Ingredienser
- Cirka 10 småportioner
- 500 g rotselleri
- 150 g kalvfärs
- 4 msk brynt smör

Följ dessa steg:
- Skala och skär rotselleri i grova bitar. Lägg den i en kastrull och täck med vatten.
- Koka rotsellerin i 20 minuter tills den nästan är mjuk. Smula ner kalvfärsen och koka i ytterligare 5 minuter.
- Sila av det mesta av vattnet och mixa purén till önskad konsistens tillsammans med det brynta smöret.
Klart!
Somliga barn äter snabbt, andra tar mer tid på sig. Vissa tar en paus och vill sedan äta mer. Det viktiga är att få in en vardagsrutin och regelbundna måltider. Det är bra för både knoppen och kroppen!