Rödbetsglass med bananer & jordgubbar

Roten till allt gott

Malin Randeniye, Kokboksförfattare

Ger 1 liter glass

Ingredienser

  • 3 bananer; väl mogna, frysta bananer
  • 2 st. kokta kalla rödbetor utan skal
  • 1 ½ dl frysta jordgubbar
  • ¾ dl citronjuice (1–1 ½ citroner)

Följ dessa steg:

  1. Låt bananer och jordgubbar eventuellt tina framme i ca 15 minuter beroende på hur stark matberedare du har.
  2. Mixa alla ingredienser i en matberedare till en slät glass.
  3. Skopa upp smeten i en form och täck med plastfolie.
  4. Låt gärna smeten frysa i ca 3 timmar så går den fint att göra glasskulor av.

Klart!

Malins bästa råd för småbarnsfamiljen: Träna barnen på nya smaker men fastna inte i tvång. Många barn behöver träna flera gånger på ny mat för att ta den till sig. Om barnet inte tycker om en maträtt är det ett tecken på att ni ska laga den igen snart.