Pumpapure

Pumpa, brynt smör, citron

Enkelt, vackert och jättegott!

Ett zestjärn är ett smalt rivjärn. Det används till att riva av det färgade skalet på citrusfrukt.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 700 g pumpa
  • 4 msk brynt smör
  • juice och zest från en citron

Följ dessa steg:

  1. Skala och tärna pumpan fint. Lägg pumpan i en kastrull och tillsätt brynt smör och citronjuicen.
  2. Koka under lock på svag värme i 35 minuter tills pumpan är helt mjuk och släppt mycket vätska. Mixa slät, tillsätt rivet citronskal.

Klart!

Magbesvär är vanligt hos små barn. Händer det ofta så tänk på vad ni äter. Något i födan kan irritera ditt barn. Magbesvär kan också vara intolerans. Sök alltid hjälp hos BVC om du misstänker intolerans eller allergi.