Pumpakyckling

Pumpa, kyckling, citron, dill

Smälter i munnen!

Rå kyckling kan innehålla skadliga bakterier, så lite extra försiktighet skadar inte. Tänk på att alltid använda noggrant rengjorda redskap och skärbrädor i köket.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 500 g skalad och tärnad pumpa
  • 350 g kycklingklubba eller kyckling med ben
  • 3 msk citronjuice
  • 1 kvist dill
  • 3 msk grädde
  • 1 msk smör

Följ dessa steg:

  1. Lägg pumpabitarna med kycklingen i en kastrull och fyll på med vatten. Koka tills kycklingen lossnar från benet.
  2. Lyft ur kycklingen och plocka köttet från benet. Häll av det mesta av vätskan. Spara övrig vätska om du vill justera konsistensen när du mixar.
  3. Mixa pumpan, kycklingköttet, citronjuicen, smör och grädde till önskad konsistens. Späd vid behov.
  4. Avsluta med hackad dill.

Klart!

Pumpa har en härligt söt smak och passar utmärkt som festmat. Utgå från receptet för barnpurén men dubbla smör och grädde samt salta till önskad smak. På slutet mixar du försiktigt så att konsistensen blir grövre än barnpuré. Servera på ostkex. Sjukt gott!