Morotskyckling

Morot, kyckling, koriander, lime

Spännande smak med kyckling!

Koriander förknippas ofta med det asiatiska köket. Den har en speciell smak. Provsmaka och se vad du tycker!

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 500 g morot
  • 350 g kyckling med ben
  • 1 lime
  • 2 msk smör
  • 2 msk grädde
  • 1 kvist koriander

Följ dessa steg:

  1. Skala och slanta ner moroten. Lägg morötterna och kycklingen i en kastrull och täck med vatten. Koka tills köttet lossnar från benet på kycklingen.
  2. Lyft ur kycklingen och plocka loss köttet. Häll av det mesta av vätskan, men spar den om du behöver justera konsistensen.
  3. Mixa morötterna tillsammans med det plockade kycklingköttet, skal och juice från limen, smör och koriander.
  4. Justera konsistensen med grädden och eventuellt den sparade vätskan.

Klart!

Socker finns naturligt i många råvaror som varken kan eller ska undvikas. Som morötter. Däremot behöver du sällan tillsätta socker. Men det kan finnas undantag. Prova gärna utan och se vad du tycker om smaken.