Miniblondies med honung
Glutenfri matlust
”Vem gillar inte brownies och deras ljusa kusiner blondies? Här har vi gjort dessa favoriter i magiskt god hälsosam tappning. Dessutom är de fria från vitt socker, ägg och nötter.”
Malin Randeniye, Chefredaktör & grundare
Klicka här för att se "Black bean brownies" receptet.
8 små bitar
Ingredienser
- BLONDIES
- 3 dl havregryn
- 4 msk kokosmjöl
- 1/4 krm vaniljpulver
- 1/2 msk neutral olja
- 2 msk honung
- 3 msk vatten
- YOGHURTGLASYR
- 1/2 dl turkisk yoghurt
- 1 tsk honung
- Zesten av 1/2 apelsin
Följ dessa steg:
- Värm ugnen till 225 °C.
- Blondies: Blanda alla ingredienser till blondiesarna och knåda ihop till en deg.
- Klä en sockerkaksform som är ca 10x20 cm med bakplåtspapper.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter. Lyft ut kakan ur formen och låt den svalna på galler med formen som en kupa över kakan för att den inte ska bli torr.
- Yoghurtglasyr: Blanda yoghurt och honung och bred ut över den svala kakan.
- Riv apelsinzest över kakan och skär den i 8 bitar.
Klart!
Allergiinfo: Nötfri, Sojafri, Vegetarisk, Äggfri