Miniblondies med honung

Glutenfri matlust

”Vem gillar inte brownies och deras ljusa kusiner blondies? Här har vi gjort dessa favoriter i magiskt god hälsosam tappning.  Dessutom är de fria från vitt socker, ägg och nötter.”

Malin Randeniye, Chefredaktör & grundare

Klicka här för att se "Black bean brownies" receptet.

8 små bitar

Ingredienser

  • BLONDIES
  • 3 dl havregryn
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1/4 krm vaniljpulver
  • 1/2 msk neutral olja
  • 2 msk honung
  • 3 msk vatten
  • YOGHURTGLASYR
  • 1/2 dl turkisk yoghurt
  • 1 tsk honung
  • Zesten av 1/2 apelsin

Följ dessa steg:

  1. Värm ugnen till 225 °C.
  2. Blondies: Blanda alla ingredienser till blondiesarna och knåda ihop till en deg.
  3. Klä en sockerkaksform som är ca 10x20 cm med bakplåtspapper.
  4. Grädda i mitten av ugnen i ca 5-7 minuter. Lyft ut kakan ur formen och låt den svalna på galler med formen som en kupa över kakan för att den inte ska bli torr.
  5. Yoghurtglasyr: Blanda yoghurt och honung och bred ut över den svala kakan.
  6. Riv apelsinzest över kakan och skär den i 8 bitar.

Klart!

Allergiinfo: Nötfri, Sojafri, Vegetarisk, Äggfri