Majskyckling

Polenta, kyckling, majs

Söt och len med fin konsistens!

Tänk på att låta purén vara lösare än du tror, den tjocknar när den kallnar.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 100 g polenta
  • 0,5 l vatten
  • 350 g kyckling med ben
  • 1/2 gul lök
  • 1 liten burk med majs (150 g)
  • 2 msk grädde

Följ dessa steg:

  1. Koka kycklingen tillsammans med löken i rikligt med vatten tills den lossnar från benet, cirka 30 minuter.
  2. Lyft ur kycklingen och plocka köttet från benen.
  3. Sila över 1 dl av buljongen från kycklingkoket i en kastrull. Häll i polentan.
  4. Koka i 25 minuter tills polentan är färdigkokt.
  5. Mixa polentan med kycklingköttet och majsen till önskad konsistens. Späd med grädde och eventuellt vatten.

Klart!

Kladd är naturligt! Ordna en matplats som tål spill. Barn måste kunna få kladda med maten. En haklapp kan fånga mycket. Lägg ett underlägg under barnstolen så blir golvet lätt att torka av.