Kycklingspett, kokosgryta & pumparis

Exotisk och smakrik

Kokos, lime och palsternacka

Allt blir godare och roligare om alla får hjälpa till! Låt ditt barn göra ”sandkakor” av pumpariset till serveringen. Blöt en form eller kopp med varmt vatten, lägg ner riset och tryck till. Vänd upp riset på tallriken.

Ingredienser

  • KYCKLING
  • 500-600 g kycklingfilé, skinnfri
  • 3 msk kokosolja (med kokossmak)
  • ca 7-8 st grillspett
  • GRYTA
  • 2 schalottenlökar
  • 0,5 dl färsk ingefära
  • Rapsolja
  • 2-3 limeblad
  • 1 citrongräs
  • 2 dl kycklingbuljong
  • 6 dl kokosmjölk
  • 3 st morötter
  • Palsternacka
  • Limejuice
  • RIS
  • Basmatiris
  • Butternut-pumpa
  • 1 msk smör

Följ dessa steg:

  1. Sätt ugnen på 170 grader.
  2. Skär kycklingen i långa smala bitar och trä de på grillspetten.
  3. Smält kokosoljan och pensla på kycklingspetten. Låt dessa stå medan du kokar grytan.
  4. Stoppa in kycklingen i ugnen samtidigt som du kokar riset. Klart på ca 10 min.
  5. Slå sönder citrongräset med baksidan av en kniv. Lägg ner limeblad och citrongräs i grytan. Låt koka i några minuter.
  6. Sila grytan och häll tillbaks i kastrull.
  7. Lägg ner hackade morötter och palsternack och koka till de blir mjuka.
  8. Lägg ner hackade morötter och palsternack och koka till de blir mjuka.
  9. Skala och riv pumpan på rivjärnets grova sida.
  10. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  11. Tillsätt den rivna pumpan när riset är klart.
  12. Lägg ner smöret och rör om försiktigt.
  13. Låt stå med lock i ca 5 minuter innan servering.

Klart!

Är ditt barn i övergången mellan puréer till lagad mat?! Då går det utmärkt att mixa grytan med stavmixer och servera med kokt ris. Finhacka kycklingen alt. byt ut kycklingfilé till kycklingfärs.