Krispig firre med chunky grönärtsdipp
En klassiker på nytt vis!
Fiskpinnar, potatis och ärtor
Prova göra egna ”fiskpinnar” till hela familjen. Dippa och ät med fingrarna i en härligt grön och mild ärtdipp med lakritston. Allt blir godare och roligare om alla får hjälpa till. Låt barnen göra festliga strutar av t.ex. tidningspapper eller presentpapper som ni kan servera fiskpinnarna i.
Ingredienser
- GRÖNÄRTSDIPP
- 2dl frysta gröna ärtor (120g)
- 20g smör
- 1dl hackad färsk fänkål (40g)
- ½ dl färskost, Philadelphia (60g)
- 1 nypa salt
- FISK
- 500g kolja eller sej
- 1dl vetemjöl (60g)
- 2st ägg
- ca 2dl panko alt. ströbröd (70g)
- Rapsolja till stekning
- Smör till stekning
- GRÖNSAKER OCH POTATIS
- 500g fast potatis
- ½ gurka
- 4st morötter (blanda gärna gula och orange)
Följ dessa steg:
- Värm upp smöret i en stekpanna. Lägg ner de frysta ärtorna och den hackade fänkålen.
- Mixa de varma grönsakerna med Philadelphiaosten.
- Smaka eventuellt av med lite salt.
- Skär koljan i långa bitar.
- Knäck upp äggen.
- Dubbelpanera fisken: vänd koljan först i vetemjöl blandat med en nypa salt, sedan i de uppvispade äggen och sist i panko.
- Stek fisken på medelvärme i rikligt med smör och rapsolja.
- Stek ca 2 min på varje sida tills den blivit gyllenbrun.
- Koka potatisen i ca 20 min beroende på storlek.
- Skala grönsakerna och skär de i stavar.
Klart!
Är ditt barn i övergången mellan puréer och lagad mat? Då går det utmärkt att mosa alt. mixa fisken och den kokta potatisen.