Citronkalv
Jordärtskocka, kalv, citron
Pikant smakfavorit!
Konsistensen på puré går från grov till grynig till slät. Prova dig fram och se vad ditt barn tycker om. Mixa grövre till större barn som fått tänder.
Ingredienser
- Cirka 10 småportioner
- 500 g jordärtskocka
- 1 gul lök
- 1 vitlöksklyfta
- 1 citron
- 200 g kalvfärs
- 2 msk olivolja
- 2 msk smör
- + gräslök

Följ dessa steg:
- Mixa till önskad konsistens med olivolja och smör. Justera med den sparade vätskan.
- Smula ner kalven i grytan sista 5 minuterna. Häll av det mesta av vätskan, spara till senare.
- Lägg grönsakerna i en kastrull och täck med vat- ten och koka i 30 minuter tills kockan är helt mjuk.
- Skala och skär ner jordärtskockan, löken och vitlöken i mindre bitar.
Klart!
Inget salt före ett års ålder gäller. Men maten behöver inte vara smaklös för det. Örter och kryddor ger smak. Experimentera och se vad ni tycker om. I det här receptet ger gräslök och citron fin smak.