Chili

Potatis, nötfärs, röd paprika, chili

Rejäl och god med sting av chili!

Puréreceptet är en klassisk chilibas och kan till både barn och vuxna varieras med en bönmix, i stället för potatisen som är en försvenskning. Ta mycket lök till vuxenmaten och öka chilin. Servera med gräddfil, lime och chips.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 500 g potatis
  • 100 g röd paprika
  • 1 lök
  • 200 g nötfärs
  • 50 g smör
  • 1 krm hackad chili

Följ dessa steg:

  1. Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken samt skär ner paprikan. Lägg alla grönsaker i en kastrull och fyll på med vatten precis så att det täcker och kokar.
  2. När potatisen börjar bli klar, smula ner nötfärsen och den fint hackade chilin och koka tills allt är färdigkokt. Sila av överflödig vätska och spara till senare.
  3. Mixa alltsammans med smöret till rätt konsistens, justera med den sparade vätskan.

Klart!

En portion från ca 6 mån är 1/2–1 dl mat, men alla barn är olika. I våra recept anger vi 10 småportioner. Prova dig fram till hur mycket en portion är för ditt barn.