Chili
Potatis, nötfärs, röd paprika, chili
Rejäl och god med sting av chili!
Puréreceptet är en klassisk chilibas och kan till både barn och vuxna varieras med en bönmix, i stället för potatisen som är en försvenskning. Ta mycket lök till vuxenmaten och öka chilin. Servera med gräddfil, lime och chips.
Ingredienser
- Cirka 10 småportioner
- 500 g potatis
- 100 g röd paprika
- 1 lök
- 200 g nötfärs
- 50 g smör
- 1 krm hackad chili
Följ dessa steg:
- Skala och tärna potatisen. Skala och hacka löken samt skär ner paprikan. Lägg alla grönsaker i en kastrull och fyll på med vatten precis så att det täcker och kokar.
- När potatisen börjar bli klar, smula ner nötfärsen och den fint hackade chilin och koka tills allt är färdigkokt. Sila av överflödig vätska och spara till senare.
- Mixa alltsammans med smöret till rätt konsistens, justera med den sparade vätskan.
Klart!
En portion från ca 6 mån är 1/2–1 dl mat, men alla barn är olika. I våra recept anger vi 10 småportioner. Prova dig fram till hur mycket en portion är för ditt barn.