Blåbärsmums

Blåbär, banan, smetana

Kittlande och naturlig dessert!

Blåbärsmums är en fredagsfavorit hos familjen Räms. Använd samma recept som ovan, men skeda i hårt vispad grädde när du har mixat slätt. Lägg upp i glas och ställ i kylen 30 minuter. Servera med en klick grädde på toppen och strössla över kaksmulor.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 200 g färska blåbär
  • 200 g banan
  • 100 g smetana
  • 3 msk vit sirap eller lönnsirap

Följ dessa steg:

  1. Blåbären måste vara färska. Skölj dem noga. Skiva bananen.
  2. Söta eventuellt med sirap, tänk på att banan i sig är sött. Lägg i smetana. Blanda allt med sked. Mixa helt slätt.

Klart!

Smetana är en naturellt syrad grädde helt utan socker. Den kan användas på samma sätt som crème fraîche eller matyoghurt i bakverk och desserter. Fördelen med smetana är att det är laktosfritt. Det betyder att du kan göra den här desserten till barn med laktosintolerans.