Ärtig kalv

Grön ärta, kalv, grädde

Läcker färg och smak!

Kött, fisk och ägg innehåller näringsämnen som barnet behöver. Kalvkött har en mild god smak. Färs ska alltid genomstekas, eller som i vårt recept kokas. Gröna ärtor är nyttiga och fullproppade med järn. En annan bra järnkälla är broccoli.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 500 g tinade gröna ärtor
  • 150 g kalvfärs
  • 4 msk smör
  • 2 msk grädde

Följ dessa steg:

  1. Smält smöret i en kastrull.
  2. Tillsätt kalvfärsen och ärtorna och koka klart på låg värme under lock. Rör om då och då.
  3. Mixa purén och justera konsistensen med grädden och kanske lite vatten.

Klart!

Mejeriprodukter som mjölk och grädde kan du börja ge från 6 månader. Barn under två år behöver extra fett i maten. Därför är grädde bra i purén. Det ger också fin smak.