Extra gott med rätt färg

Är det inte fantastiskt hur föräldrarskap tvingar oss tillbaka in i färg världen? För fem år sedan trodde du kanske aldrig att du skulle sitta vid ett bord och studera färgkombinationer för Bambino skedar, eller hur? Vi tenderar att välja lite sobrare färger som äldre, men ibland, om vi är snälla mot oss själva, tillåter vi oss att använda starka färger.

 

Föräldrarskap skakar om oss och påminner oss att vi föds med en stark dragningskraft till färg. Det är ju just rött, blått och gult som våra bebisögon känner igen absolut först. Vårt humör påverkas också mycket av färg! Att klä mig i en galen färg på morgonen är detsamma som att bestämma mig för att ha en riktigt bra dag!

 

Sedan jag fick barn har jag kommit ännu närmre ämnet färg, detta trots att jag arbetar med färg dagligen i mitt yrke. Jag vet att han vill ha en speciell färg på sin sked till flingorna. Jag vet att när han äter hallonyoghurt, tar han emot den extra väl när han äter ur en rosa skål eftersom den klara rosa färgen nästan tillför smak. Och mjölken uppfattas som extra kall och god när det dricks ur en blå kopp! Våra hjärnor skapar helt enkelt illusioner. Detta påminner oss om vikten av färg, och jag tycker det är härligt att försöka tänka lite extra på detta i min vardag… och hans!

 

Nu är det dags att välja lite färger för ett projekt jag jobbar med…cheerio!

 

Gail Baker, Designer och ägarinna, Bakerscape