Rösta på ditt favoritbidrag i Colors by You 2015!

Tack för alla fantastiska bidrag! Bland hur många bidrag som helst har vi med stor beslutsvånda utsett tio finalister. Nu är det upp till dig att bestämma vilka sex bidrag som kommer att lanseras i Sverige och Norge nästa år. Rösta på de favoriter som du vill se i butik! Röstningen pågår till och med söndagen den 3:e maj. Du röstar genom att klicka på knappen vid varje bidrag. De sex vinnarna presenteras här på Colors by You-bloggen tisdagen den 5:e maj.

Du kan rösta på alla tio bidrag varje dag om du vill, men du kan bara lägga en röst per bidrag och dag.


FINALIST 1 • Karin, Hägersten (Sverige) – Som en sommaräng

Finalist Karin

Hej!

Mitt namn är Karin och jag är en relativt nybliven mamma. Jag har lilla Smilla, 8 månader, som verkligen satt färg på mitt liv. Vårt hem har tidigare varit ganska sparsamt inrett med få färger och mycket svartvitt. Sedan Smillas ankomst har detta dock ändrats. Det är blå kuddar, rosa filtar, gosedjur i form av stora fluffiga muffins och haklappar i regnbågens alla färger. Härligt!

Mina skedar får oss att längta till sommaren. En grön, böljande sommaräng med blommor i gult och rött.

/ Karin Ohlsson[form form-5] 

 

FINALIST 2 • Cindy, Sandnes (Norge) – Kakedekoratør med et øye for farge

Finalist Cindy

Hei!

Jeg er 26 år gammel, mor til to barn: Celine på 7 år og Jonas på 14 mnd.

Jeg har alltid hatt en stor lidenskap for kunst, farge og form. Jeg tok formgivningsfag da jeg gikk videregående skole, men endte til slutt opp på kontor av praktiske årsaker.

Som hobby er jeg kakedekoratør, her får jeg utløp for alle mine kreative idèer og får brukt lidenskapen min for form og farge for hver eneste kake jeg lager. Å blande farger, finne de rette fargekombinasjoner, fine rette former og å ha en fin estetikk er noe jeg brenner for – og det vises også igjen i kakene jeg produserer 😉

Hver gang jeg er i butikken så er det kun rosa/blått og velge til gutt og jente i tillegg til den klassiske hvite/svarte fargen på skjeene. Siden jeg nå har en gutt ønsket jeg litt mer fargevalg og valgene mine falt på forskjellige grønn- og blåtoner! Det er lekre og friske farger som jeg tror både foreldre og barn vil sette pris på under måltidet.

/ Cindy Løvås[form form-6] 

 

FINALIST 3 • Marina, Göteborg (Sverige) – Minnen från barndomen

Finalist MarinaHej!

Marina heter jag, är 30 år och bor i Östra Göteborg. Jag har alltid, så länge jag kan minnas, älskat allt som har med konst och kultur att göra. Jag gillar att skapa i bild och form.

Jag har läst konst- och bildvetenskap och lite andra grejer på Göteborgs Universitetet. Nu studerar jag animation på Högskolan för Design och Konsthantverk i Göteborg.

Jag har en enorm passion för fotografi & fotar så ofta jag bara kan, allra helst produkter och mat.

Mina barndomsminnen har inspirerat mig till att skapa ett bidrag i tävlingen. De fyra färgerna jag valt är förknippade med inredningen i mitt barndomshem.

/ Marina Khvorostyuk[form form-7]

 

 

FINALIST 4 • Katja, Lödöse (Sverige) – Metall, betong och industri

Finalist Katja

Hej!

Jag är mamma till en son på snart 2 år som jag födde månaden efter jag hade fyllt 20 år. Vi bor i en lägenhet på 2 rum och kök tillsammans med min andra hälft/sonens pappa.

Mitt designintresse började tidigt. Jag älskar svart, silver, grått, lila, vitt & trä, metall & betong. Mitt hem är lite bohem/indiskt/jordnära/industri-inspirerat.

Hårdrockare som min lilla familj är så ville jag ha skedarna i lite hårdare men ändå jordnära färger, som den mörklila t.ex. Andra ska lägga märke till dom vilket jag absolut hade gjort om jag såg någon dra upp dessa ur skötväskan eller besticklådan. Dom väcker intresse enligt mig.

/ Katja Kourmadias[form form-8]

 

 

FINALIST 5 • Rita, Ål (Norge) – Hjelp av to søte småramp

Finalist Rita

Hei!

Fik god hjelp av to søte småramp 😉 2-åringen og 5-åringen hadde syetke meninger om hvordan skjeene burde se ut…

/ Rita Nustadhaugen[form form-9] 

 

FINALIST 6 • Lina, Kalix (Sverige) – Vår, påsk och glädje

Finalist Lina

Hej!

Färg är kul. Färg är glädje.

Jag fullkomligt älskar att greja och fixa hemma. Alltid är det något på gång, i något rum. När vi började göra iordning det som ska bli sonens rum så kom jag över en begagnad pinnstol som den förre ägaren målat i en klar limegrön färg. Tanken var att den skulle bli matt vit. Det blev den inte. Istället blev den inspiration och starten på en helt ny ”styling” i vårt hem och just nu spenderar jag dagarna med att försöka sätta färg på ett bra och genomtänkt sätt genom andra färgglada fynd och ommålningar. Vi går nu mot en underbar vår och en glad Påsk och då förstår ju alla vilka vackra färger som kommer. Det var lite så jag tänkte i mina färgval. Lite vår. Lite påsk. Mycket glädje!

/ Lina Blombäck[form form-10] 

 

FINALIST 7 • Zannah, Katrineholm (Sverige) – Mixa och matcha

Finalist Zannah

Hej!

Snart 27 härliga somrar fyller denna ensamstående mamma. Jag har sonen Love som snart blir 7 månader. Han är världens gladaste pojk trots en hård start i livet med hjärnhinneinflammation som 3 veckors bebis och astma. Jag antar att hans matintresse kommer från mig och jag hoppas mitt inredningsintresse och designintresse ska spegla av sig på honom med.

Jag har egentligen aldrig varit intresserad av sådant innan när jag var yngre. Men en dag hade jag sparat ihop pengar till att åka till IKEA, och ja det var där allt började. Hur fint ett hem kunde bli med lite fantasi.

Jag älskar att måla löv som jag sen bygger ihop till ett eget ljusfat. Tanken bakom designen på skedarna är enkel. Mixa och matcha, ingen färg är för blek för den andra! Man blir glad av färger.

/ Zannah Ljungström[form form-11] 

 

FINALIST 8 • Anna, Vallentuna (Sverige) – Lila som i Isabella

Finalist Anna

Hej,

Jag heter Anna och är mamma till världens finaste Isabella, 16 månader. Jag valde att ge skedarna olika lila nyanser. Lila har blivit Isabellas färg och därför var valet lätt för mig. Med dessa färger vill jag hedra min dotter som redan vid så ung ålder har räddat livet på mig genom att kämpa mot cellgifterna jag fick för min cancer med henne i magen och att födas 7 veckor för tidigt. Lila för min lilla hjälte!

/ Anna von Walden[form form-12] 

 

FINALIST 9 • Tina, Bromma (Sverige) – Skarpt och glatt som sticker ut

Finalist Tina

Hej,

Jag är mammaledig och är för tiden mycket intresserad av att göra tiden med min bebis så rolig och harmonisk för oss båda. Vi gör barnmat av det vi hittar i köksskåpet, är på promenader i stan och i naturen så ofta vi kan. Vi har precis börjad med mat och både jag och mini tycker om att ha många skedar under måltiden. De vi tycker mest om är glada, skarpa färger som inte är i samma ton som maten. Det är ju inget kul när man inte ser vad som är sked och vad som är mat. Vi kommer också ha en del av våra måltider ute i skogen tillsammans med storasyster, och då är skarpa färger ett must så vi inte lämnar någon sked i naturen. Detta var varit vår inspiration när vi gav vårt bidrag till tävlingen.

/ Tina Almhjell[form form-13] 

 

FINALIST 10 • Lisa-Marie, Jordbro (Sverige) – Pastell från hjärtat

Finalist Lisa-Marie

Hej!

Jag heter Lisa-Marie Chandler, är fotograf och har två barn – Lily 3,5 år och Hugo 9 månader. Jag älskar att skapa och designa, det genomsyrar allt jag gör då jag arbetar med ett kreativt yrke och jag gör mer än gärna om möbler och saker i hemmet till de färger jag vill ha.

Jag har valt mina färger efter mitt hjärta. Jag älskar pastellfärger och då speciellt de jag valt och de återfinns på mer än ett ställe i vårt hem.

/ Lisa-Marie Posado Chandler[form form-4]]]>