Tilda, 10 månader, goes Thailand!

Namn: Siranee Halonen Ålder: 36 år Familj: Sambo Måns, 35 år och dotter Tilda, 2 år. Gör: Föräldraledig (kock/sommelier) Drömmer om: Starta eget inom mat och event. Namn: Siranee Halonen
Ålder: 36 år
Familj: Sambo Måns, 35 år och dotter Tilda, 2 år.
Gör: Föräldraledig (kock/sommelier)
Drömmer om: Starta eget inom mat och event.[/caption]

Nyårsafton 2013 landade vi i Bangkok och hade 3 månader i solen framför oss. Vi visste inte hur det skulle bli att resa med Tilda som var 10 månader men vi var inte heller oroliga. Vi såg fram emot att få byta den svenska vintern mot värmen. Thailand som resmål var inget svårt val eftersom jag visste att folket är måna om barnfamiljer. Att jag kunde språket var förstås en fördel.

Vi utforskade landet från norr till söder och hade Bangkok som bas där vi lånade mina föräldrars lägenhet. Vi besökte Chiang Mai, Koh Samui, Koh Chang, Krabi, Phuket, Kanchanaburi, Ayuthaya, samt Penang och Kuala Lampur i Malaysia. Vi åkte bussar och tåg med träbänkar, ibland utan att veta när vi skulle vara framme, och vi flög tio gånger med Tilda utan några som helst problem. Med en iPad och gratis Wi-Fi, som fanns tillgängligt nästan överallt, kunde vi söka information och boka flyg eller hotell med kort varsel.

Det var inte krångligt att resa med barn, men det blir mycket packning. Nästa gång ser vi dock till att packa lättare, för faktum är att det mesta finns att hitta på plats. Mjölkersättning kostade som i Sverige. Välling fanns inte men det löste vi med utspädd gröt som fanns i smaker som till exempel fisk, yoghurt eller mango. Tilda blev sjuk de första dagarna på grund av klimatomställningen, men sen höll hon sig mirakulöst nog frisk som en nötkärna resten av resan. Det tackar vi för!

Ett av många äventyr på resan var en stormig seglats på en katamaran till Koh Samui. Jag hade Tilda i bärselen och såg framför mig hur vi skulle få en stilla naturupplevelse som vi sent skulle glömma. Så blev det, men av en helt annan anledning än vi hade tänkt oss. Vi och våra medresenärer blev åksjuka och besättningen fick assistera med kräkpåsar. De flinade och visste med största säkerhet vad som väntade. Seglatsen slutade i en kräkfest.

Jag är glad att vi, som ny liten familj, vågade resa iväg. Det var nyttigt på flera sätt. Jag insåg att jag var den som såg mest problem under resan, kanske var det min mammainstinkt som kickade in? Och min sambo och jag kom varandra närmare trots att vi varit tillsammans i 10 år. Om du och din familj funderar på att ge er iväg på en liknande resa som vi, vill jag peppa dig till att våga! Allting kommer att lösa sig till det bästa och ni kommer att bli tryggare och växa som familj.

IMG_5332

Om jag skulle vara med i Color by You-tävlingen skulle mina skedar få färgerna gyllene/guld, grå/silver, cream/vit och brons/rosa. Metallinspirerade färger eller åt pärlemorhållet. Jag vill mata Tilda med stil helt enkelt! 🙂

/Siranee

www.thaimorsan.nu]]>