Gail Bakers färgskola del 1

Namn: Gail Baker Ålder: “For me to know and you to find out”…som barn säger i USA ! Bor: Stockholm, men född i Ohio, USA Gör: Ägare, Creative Director och Designer på Bakerscape creative agency Samlar på: ”Viewmaster viewers”, ett fascinerande designexempel från 30-talet funkat i årtionden! Och mini-designstolar! Brinner för: Design, företagande, familjen, renoveringar och förbättringar av egendom, trädgårdsarbete, kompostering - att se matrester bli jord Drömmer om: Mina nästa fem hemmaprojekt (vissa drömmar blir verklighet), handlar oftast om förbättringar på huset eller gården. Jag klarar inte av att inte ha massor av drömprojekt framför mig.  Det är vad jag tänker på om jag har en fri stund. Tyvärr blir det en stressfaktor för maken! Favoritfärg: Jag har ingen enstaka färg som favorit, men jag drar mig till medelhavsfärgpaletten. Namn: Gail Baker
Ålder: “For me to know and you to find out”…som barn säger i USA 🙂
Bor: Stockholm, men född i Ohio, USA.
Gör: Ägare, Creative Director och Designer på Bakerscape creative agency.
Samlar på: ”Viewmaster viewers”, ett fascinerande designexempel från 30-talet som funkat i årtionden! Och mini-designstolar!
Brinner för: Design, företagande, familjen, renoveringar och förbättringar av egendom, trädgårdsarbete, kompostering – att se matrester bli jord.
Drömmer om: Mina nästa fem hemmaprojekt (vissa drömmar blir verklighet), handlar oftast om förbättringar på huset eller gården. Jag klarar inte av att inte ha massor av drömprojekt framför mig. Det är vad jag tänker på om jag har en ledig stund. Tyvärr blir det en stressfaktor för maken!
Favoritfärg: Jag har ingen enstaka färg som favorit, men jag drar mig till medelhavsfärgpaletten.[/caption]

Hej alla glada! Det är så kul att vara gästbloggare för Bambino och Colours by You 2015.

Färg är någonting jag aldrig blir trött på. Och det är bra eftersom några av Sveriges största företag i 20 år har litat på att jag kan välja färg, design och form åt deras produkter så att det leder till köp av er.

Om jag gillar mitt jobb? Jättemycket!

Efter många år på stora byråer startade jag Bakerscape och varje dag har jag utmaningar som relaterar till färg. Det är en ära att jobba i den skandinaviska designbranschen och jag har ‘never a dull moment’. För varje nytt projekt jag tar mig an måste jag gräva i målgruppen och ta reda på vad som fångar deras uppmärksamhet och hur förpackningen på bästa sätt kan kommunicera vad en produkt gör. Att välja fel kan vara katastrofalt för försäljningen, så det är ingenting att ta för lättsamt!

Screen Shot 2015-03-08 at 20 37 58

Nu öppnar jag mina Pantoneböcker nästan dagligen och funderar på vilka färgkombinationer jag ska ge som förslag för nästa års tvättprodukter, schampo, viner, chokladaskar eller kaffepåsar. Det blir mycket utrivning från Pantoneböcker – klistra, byt ut, begrunda, jämföra, byt ut igen… faktiskt flera gånger innan det känns som det klickar. Och sedan när produkterna kommer ut på hyllan blir jag så glad att det stämmer och att färgerna ser så bra ut som jag tänkt.

serious business

Nu när DU ska vara med och välja färg till riktiga produkter, passa på att lära dig lite om färg! Det finns flera färgsystem och böcker som Pantone, NCS och RAL som alla är logiskt och vetenskapligt uppbyggda.

Om jag var med och tävlade i Color by You skulle jag tänka i koncept. För att belysa mitt intresse av att lära min son kompostera skulle mitt färgbidrag bli: ”fruktkompost-edition”. Lite frukt som har ”möglat till sig” till en fin färg så att dess traditionella starka färger antagit jordens toner. Jag skulle kalla färgerna ”kompostblåbär, ”kompostcitron” osv. Man får tänka idémässigt… riktig mögelfärg vill ingen se! Det är mer en teknik att prata om naturen och maten med barn än att välja färger som bara är snygga ihop.

Pantone och pennor

Jag kommer att återkomma med färginspiration fler gånger under tävlingens gång. Häng med på min färgskola!

Cheers!

Gail Baker, ägare och designer, Bakerscape]]>