Min inspirationsresa!

kollage cs-1–    Mamma! Varför måste jag ha gröna tajts? Jag vill ha gula!
–    Jag vill ha ett detektivkalas när jag fyller år! Kan du pyssla med mig till det? NU!
–    Jag vill inte ha mer yoghurt, kolla min flinggubbe som jag har gjort!

COLORS BY YOU 2014 Namn: Christine Sandberg Familj: Sambon Erik, busfröna Ebba 7 år och Vera 6 år Bor: Täby, utanför Stockholm Yrke: Marknadschef, Bambino Mam AB Jobbar på: Att sälja den gamla soffan som står i vägen i hallen! Längtar efter: Ett litet syskonbarn som snart ska komma <3 Drömmer om: Ett stort bröllop
COLORS BY YOU 2014
Namn: Christine Sandberg
Familj: Sambon Erik, busfröna Ebba 7 år och Vera 6 år
Bor: Täby, utanför Stockholm
Yrke: Marknadschef, Bambino Mam AB
Jobbar på: Att sälja den gamla soffan som står i vägen i hallen!
Längtar efter: Ett litet syskonbarn som snart ska komma <3
Drömmer om: Ett stort bröllop

Så går de ofta till, mina vardagsmornar hemma i Täby. De är inte alltid sådär magasinsglossigt rosenskimrande som jag hade föreställt mig att de skulle vara innan jag fick barn. Det är svårt att vara busfröna till lags innan alla kommit iväg till jobb, skola och dagis. Men så är det ju också kontrasterna i livet som gör det så spännande.

Så fort busfröna lämnats av i tryggt förvar på varsitt håll, och jag panikslaget kastat fram foten genom dörrspringan på Roslagsbanan och knött mig på tåget i sista sekund, infinner sig lugnet. Jag passerar villor, skogsgläntor och hästhagar på väg till jobbet. Gluttar in en sväng på Pinterest, gör en snabb sökning på ”sommar” och får akut sommarlängt; solvarma klippor, brunbrända sommarfötter, egenplockade bär från landet, picknick i gräset, balans och harmoni. Åh, ge mig nu!

Utsikt från tågfönstret
Utsikt från tågfönstret

Plötsligt ändrar vegetationen utanför tågfönstret karaktär. Grönt, vidsträckt och lummigt blir asfaltsgrått, kompakt och hårt. Gärdsgårdar byts mot grafittimålade betongmurar och höghus som stoltserar på rad.

Stockholms Central – här ska jag ju av! Människor i alla möjliga olika färger och former med vitt spridda nationaliteter och klädstilar korsar mitt synfält när jag lätt stressad (igen!) dundrar fram till rulltrappan. Det första som möter mig när jag kommer upp på marknivå är ett stort svartvitt hundtandsmönster som pryder hela Sergels Torg. Älskar detta mönster! Jag slinker in på mitt favoritkafé och köper med mig mina sedvanliga fyra deciliter mjölk med kaffe, och precis innan jag svänger in på kontoret hinner jag konstatera hur krispigt ljusgröna alla träd är nu. Nyutslagna mot den knallblå himmelen. Vackert!

Färgsprakande träd utanför kontoret
Färgsprakande träd utanför kontoret

När jag landar på min röda stol på kontoret är jag alldeles lycklig av alla intryck och all inspiration resvägen till jobbet fyllt mig med. Och arbetsdagen fortsätter i samma anda. Kollegor ramlar in en efter en med kloka idéer, snygga kläder, skojiga lunchlådor och härliga anekdoter. Konsumenter ringer om tips och råd till nya produkter, bloggare mailar och vill anordna roliga tävlingar och partners kommer med kreativa förslag på nya PR-event och kampanjer.

Innan jag måste springa för att hämta busfröna igen slänger jag i mig sista skvätten av mitt kalla kaffe från i morse och upptäcker (inte allt för sällan) att höger fot har röd strumpa och vänster fot rosaprickig. Snyggt! Kanske något för nästa kollektion av våra hakklappar? Jag låter tanken vila i bakhuvudet när jag sätter mig på tåget hem igen. Den får gro där tills jag är tillbaka på kontoret i morgon. Då har den förmodligen hunnit växa till sig och blivit något alldeles storslaget bra.

”… och upptäcker (inte allt för sällan) att höger fot har röd strumpa och vänster fot rosaprickig. Snyggt! Kanske något för nästa kollektion av våra hakklappar?”

Ebbas flinggubbe
Ebbas flinggubbe

Överallt blir jag inspirerad. Så länge jag har ett öppet sinne och vågar se saker från nya perspektiv tar kreativiteten aldrig slut, den finns alltid i min omgivning. Allt omkring mig bidrar till mitt arbete. Busfrönas starka viljor om vad de vill eller inte vill ha på sig eller göra på morgonen får mig att förstå en småbarnsfamiljs behov (för det kan ju inte bara vara vi som är morgontrötta och behöver snabba lösningar på vardagsmornar, eller?). Gärdsgården och skogen på väg till jobbet inspirerar till nya miljövänliga förpackningar. Bilderna på Pinterest inspirerar till årets sommarkampanj på facebooksidan. Den graffitiprydda stadsbilden bidrar till illustrationer i våra kampanjer. Och hundtandsmönstret och de nyutslagna träden mot den blå himmelen blir till nya färgkombinationer på våra matningsskedar. Min inspirationsresa pågår varje dag, dygnet runt. Det är i kontrasterna mellan lugn och stress, färg och svartvitt, mjukt och hårt som intrycken landar, bearbetas, förädlas och implementeras.

Såhär i sluttampen av årets tävling (du kan rösta fram till 2 maj!) vill jag passa på att tacka alla gästbloggare som öppenhjärtigt fyllt den här bloggen med intryck från sina inspirationsresor. Och framförallt vill jag tacka alla ni härliga, modiga och kreativa konsumenter från när och fjärran som har skickat in bidrag och röstat i tävlingen i år. Jag hoppas att Colors by You-bloggen har inspirerat er på era resor!

Nästa vecka får vi se frukten av årets tävling, då presenteras vinnarna. Håll till godo!

/Christine Sandberg]]>