Betong i hönshuset!

COLORS BY YOU 2014 Namn: Hans & Monica Ekblad Ålder: Hans 53 år & Monica 57 år Familj: 2 döttrar och 1 son Arbetar med: Betong Drömmer om: Ett hus i Spanien. Samlar på: Glada minnen Längtar efter: Sommar COLORS BY YOU 2014
Namn: Hans & Monica Ekblad
Ålder: Hans 53 år & Monica 57 år
Familj: 2 döttrar och 1 son
Arbetar med: Konst & Inredningsbetong
Drömmer om: Ett hus i Spanien.
Samlar på: Glada minnen
Längtar efter: Sommar[/caption]

 

Vad är det vi jobbar med?
Betong såklart!

Vi var först i Sverige med att tillverka betongprodukter och efterfrågan var inte stor! Betong ansågs tillhöra vägar och broar, ”ghettobetong”.
Idag är det annorlunda, men vägen dit var lång.  I dag finns det många som efterfrågar produkter i betong- diskhoar, bänkskivor, bordsskivor och konstverk.

COLORS BY YOU 2014
COLORS BY YOU 2014

 

 

 

 

 

Alla är intresserade –  företag, för bruk i offentliga miljöer och privat personer. Vi har expanderat och fått flytta från det kalla hönshuset till en gammal batterifabrik . Här kunde vi ladda batterierna och köra vidare.

Vår långa resa började i filmbranschen och har tagit sin form och blivit framgångsrik på grund av vårt egna recept på betong och en massa jävlar anamma! Vem kan tro att betong kan få så olika skepnad – betong är väl bara grått och hårt?
Vi har en egen framtagen cement som bryts på en speciell sten för att vi ska kunna få
samma basfärg. Detta gör att vi kan pigmentera vår betong till olika färger – det är vi ensamma om att lyckas med i vårt avlånga land. Vi arbetar även fram olika nyanser och ytor på vår betong genom att arbeta med olika syror och slipningar, detta kan även få betongen att likna andra material, så som trä, metall och andra stensorter. Att pigmentera betongen har blivit lite av vårt signum. Men det finns mängder av variationer, något få känner till.
Som du hör har vi snöat in på betong och det är sååå härligt. Man kan alltså bli fast i vilket material som helst och sen är det upp till en själv att utveckla det till sin egen produkt.

Tre veckor efter betongen har tillverkats har den fått 90 procent av sin styrka, men blir bara starkare och starkare med tiden. Så blir också vi, jag och Hans.

/Monica

COLORS BY YOU 2014
COLORS BY YOU 2014

 

 ]]>