Det värsta som kan hända?

Redo för avresa. Pirrigt! Redo för avresa. Pirrigt![/caption]

Det tog lite planering, men en solig dag i augusti begav vi oss iväg på vår galna resa. Jag hade gjort en grovplanering på hur långt jag skulle cykla varje dag och hade boende klart de tre första dagarna.

Med en klump i magen hade jag låst lägenheten och packat en lådcykel med 50 kilo mat och förnödenheter.

Det var en riktig adrenalinkick att äntligen vara på väg! Med en klump i magen hade jag låst lägenheten och packat en lådcykel med 50 kilo mat och förnödenheter. Bakom allt detta hade jag placerat min dotter i en cykelkärra. Jag hade aldrig packat lådcykeln med så mycket saker innan och jag insåg inte hur tungt det var förrän jag var på väg mot min första svaga backe. Inte för att jag någonsin skulle erkänna mitt misstag där och då, för envis är jag när det gäller sådana triviala saker.

Ylva hjälper till och puttar
Ylva hjälper till och puttar

Mitt första riktigt stora problem uppstod när jag kom fram till Älvsjö station och insåg att jag behövde korsa tågrälsen via en fyra våningar hög gångbro. Till min lycka fick jag hjälp av en snäll cyklist som slängde sin cykel åt sidan och hjälpte till att pressa cykeln uppför rampen. Just i det ögonblicket undrade jag hur det skulle gå resten av äventyret om jag inte ens klarade ett hinder som jag stötte på efter bara en mil.

COLORS BY YOU 2014 Namn: Marie Widerberg Ålder: 32 år Familj: Min soldat och dottern Ylva 20 mån Gör: Bloggar på whatiwant.se och frilansar som journalist Drömmer om: Att resa med familjen till vännerna i Vietnam. Samlar på: Böcker, jag önskar jag hade ett eget bibliotek. Längtar efter: Äventyr och upplevelser
COLORS BY YOU 2014
Namn: Marie Widerberg
Ålder: 32 år
Familj: Min soldat och dottern Ylva 20 mån
Gör: Bloggar på whatiwant.se och frilansar som journalist
Drömmer om: Att resa med familjen till vännerna i Vietnam.
Samlar på: Böcker, jag önskar jag hade ett eget bibliotek.
Längtar efter: Äventyr och upplevelser

Under vår resas svårare stunder tänkte jag ofta ”Vad är det värsta som kan hända?”. Jag insåg trots allt att det var mitt ego som skulle ge mig mest problem om jag skulle behöva hjälp eller vara tvungen att bryta.

Vår cykelresa varade i 33 dagar och bestod av både toppar och dalar. Den dag vi var på väg mellan Oxelösund och Kolmården så började dagen med att jag cyklade i en cirkel i ungefär en timme och helt plötsligt befann mig där jag startade. Resten av vägen bestod av branta upp- och nedförsbackar på en smal bilväg som aldrig verkade ta slut. Flera gånger fick jag putta cykeln meter för meter medan jag lämnade Ylva sovandes i cykelkärran längst ner i backen.

Det var fantastiskt att få besöka Kolmårdens djurpark med Ylva, men jag grät i telefonen när min man ringde under resan dit.

Många har frågat mig hur jag kom på idén att cykla iväg och ännu fler har nog undrat om jag var lite knäpp. Men för mig var det ett sätt att få utmana mig själv och ha riktigt roligt tillsammans med min dotter. Jag hoppas jag kan inspirera någon annan att våga ta steget och göra något alldeles galet, men väldigt roligt och spännande.

Vi i Bromölla
Vi i Bromölla

Nu kanske du är sugen på att tävla i Colors by You i år. Jag tycker verkligen det är en väldigt bra tävling, en av de bästa på nätet. Den är så enkel, men ändå en utmaning. Jag hade kompisar som tävlade i fjol och har kompisar som tävlar i år. Alla tycker att det först ser så lätt ut, men sen blir det lite värre. Det finns ju några färger att välja på. Mitt tips är att gå till butiken och ta en bild där skedarna hänger i hyllan. Öppna bilden i din dator och manipulera färgerna där. Det är inte så svårt. Då får du känslan för vad du försöker skapa. Bara att ge sig ut… Go for it!

För ärligt talat… vad är det värsta som kan hända?]]>