Jag är Karin Mannerstål

Design Karin Mannerstål[/caption]

När jag blev ombedd att vara med och göra teve för första gången blev jag livrädd och visste ingenting om hur man skulle vara i ”rutan”. Men jag hade turen att ha massa bra människor omkring mig, som stöttade, och så hade jag en jätteduktig producent. Så det blev både bra teve och en positiv upplevelse för mig rent personligt. Plötsligt kom folk fram till mig på stan och ville prata design och färg och form och inredning. Eller bara berätta att de tyckte att programmet var så bra.

Jag kom på att jag fyller ett behov där i rutan: behovet av att få ”träffa” någon lika passionerade som du själv, som verkligen ÄLSKAR färg, form och inredning. Det blev liksom OK att vara lite insnöad på det där med design, utan att jobba med det själv. Jag tror fortfarande att det är hemligheten bakom Äntligen hemma: att det är ett ”basic och undervisande” bygg- och inredningsprogram, för folket.

Nu är det tredje året i rad som jag jobbar med designtävlingen Colors by You. Bambino som ordnar tävlingen har jag jobbat med längre. Jag gillar deras idé med enkel design och produkter som kan ge lite glädje i vardagen. Behöver du en nappflaska, varför inte välja en som man blir glad av? Eller med mina Mr & Mrs Rabbit, som jag just gjort åt Bambino.

I år sitter jag i tävlingsjuryn, en nyhet jämfört med i fjol. Jag ska vara med och ta fram 10 finalister, så det blir väldigt spännande. Särskilt som det kom in så många bidrag 2013, över 1 100 stycken. Du som nu kanske funderar på att tävla i Colors by You 2014 ska veta att det är en superkul tävling. Men tusan, vad många färger det finns. Och vilka kombinationer man kan göra…. Ska man göra något trendigt, tidlöst, retro, klassiskt eller gulligt? Ska skedarna med dina färger köpas bara av überdesignmedvetna, eller ska färgerna vara mer folkliga?

Det jag kan säga som jag verkligen tror på och har haft nytta av själv är: utgå från vad du själv tycker om. Det gör alltid jag. Och det slutar sällan som jag har tänkt mig. Så det finns ingen risk att tänka för ”smått”. Hjärnan är en spännande plats och varje gång du utforskar den hittar du något nytt. Bara du bestämmer dig för att du kan – för då kan du.

Jag kommer att finnas här på tävlingsbloggen och lämna kommentarer mellan varven, kanske ett och annat tips också. Skriver du till mig så svarar jag, lämna bara en kommentar här på bloggen.

 ]]>