Det är bra att vara försiktig med att krydda maten för starkt upp till barnet är 1 år, framför allt ska man vara försiktig med saltet. När man börjar med att introducera mat så är det bra att börja med väldigt enkla saker. Att man ger en puré med bara en sak/ingrediens, t ex sötpotatis eller morot. Sen när de har börjat vänja sig vid det så kan man kanske börja blanda ihop ett par olika grejer. Då blir smaken mer komplex och sen så fortsätter man så stegvis, så att de lär sig att äta flera olika saker. Så börja enkelt! För håller man på så då kan ju barnen absolut börja äta samma saker som familjen äter, för då kan de ju även lära sig även kryddor stegvis. Jag tror att om man ger väldigt mycket olika ingredienser när barnet är väldigt litet då kommer den kanske inte tycka om det. Enklast att börja med enkel mat och sen därifrån. Det beror ju på barnet, om man har börjar introducera mat vid 4 mnd och mat vid 8 mnd, då kan ju det barnet vara redo för fler smaker och avancerad mat vid tidigare ålder. Sen kanske det är någon som kanske inte alls gillar mat och då får man ta det lite mer långsamt.
Therese Borgelöv, Nutritionist