Dillax

Potatis, rökt lax, dill

Snabb och god klassiker!

Dill passar till både fisk och potatis med sin söta milda smak. I vårt recept med rökt lax blir det en fin smakbrytning till laxens sälta. Hittar du dill billigt kan du hacka och frysa in. Tinar blixtsnabbt.

Ingredienser

  • Cirka 10 småportioner
  • 500 g potatis
  • 150 g kallrökt lax
  • 1 citron
  • 1 kvist färsk dill
  • 3 msk smör
  • 1 msk crème fraîche

Följ dessa steg:

  1. Skala och tärna potatisen i små bitar. Lägg potatisen i en kastrull och täck med vatten. Koka tills potatisen är mjuk.
  2. Häll av det mesta av vattnet. Strimla laxen och lägg den tillsammans med potatisen.
  3. Mixa med smör och crème fraîche. Smaka av med citronjuice och dill.

Klart!

Ibland blir det stressigt. Planeringen kanske blev fel. Då kan en burk färdig barnmat vara precis rätt. Viktigast är att måltiden blir trevlig och att ni får mat.