Ny mugg och nya bestick som gör måltiden för barn ännu roligare!

                                        

På Bambino strävar vi efter att förenkla måltiden för små barn med funktionella och smarta produkter. På så sätt blir både vardag och helg roligare!

Easy sip! är barnets första mugg för måltidsdryck. Den har tagits fram för att vara särskilt enkel att dricka ur, men samtidigt praktiskt spillfri. Den mjuka, spillfria pipen i silikon påminner om en dinapp och känns därför bekant för barn som druckit ur nappflaska tidigare. Handtagen är avtagbara och därför enkla att justera så att de alltid hamnar precis mitt emellan pipen. Locket på pipen gör att det är enkelt och hygieniskt att ta med dig flaskan på språng. Dessutom är Easy sip! kusin till vår större mugg Snack-n-sip!, vars delar är kompatibla med varandra. På så sätt kan man enkelt göra Easy sip! större om man vill.

Little scooper! spinner vidare på matningsskeden Feed me!, Sveriges mest populära matningssked*, och är anpassade för barn som visar intresse för att börja äta på egen hand. De ergonomiska besticken består av en gaffel och en sked som båda är djupt skålade för att göra det lätt att få upp maten och få den att stanna kvar på besticket hela vägen till munnen. Gaffeln har tillräckligt trubbiga piggar för att vara skonsam mot barnets mun, men ändå vara enkel att spetsa maten med.

Det här är superbra produkter att ha när man ska börja introducera mat för barnet. En del barn kan i början tycka att det är lite svårt att dricka ur en hård drickpip, därför är Easy sip ett praktiskt steg mellan flaska och vanlig mugg för att lära barnet få in rätt teknik. Och många föredrar just plastbestick framför bestick i stål när barnen är små. Little scooper! är mjuka och skonsamma mot barnets mun och orsakar inte några skador på bord och stolar om de använder de som trumpinnar. När de lärt sig hantera besticken på rätt sätt, kan man så småningom byta till ett par i stål. Att lära sig äta är en utvecklingsprocess som måste få ta sin tid helt enkelt”, säger Bambinos sjuksköterska och tillika konsumentkontakt Evelina Rosén.

Produkterna är fria från BPA och möter de europeiska standarderna EN 14350 (Easy sip!) och EN 14372 (Little scooper!). Finns att köpa på Coop från och med vecka 42 och på bambino.se.

Cirkapris Easy sip!: 62-66,50 kr

Cirkapris Little scooper!: 2-p: 56-59,50 kr

Bambino har nu fem olika bestick i sitt sortiment:

Open wide! SILKY SOFT SPOON, för D-droppar och första smakportionerna

Feed me! SUPER LONG SPOONS, matningssked från 6 månader och uppåt

Little scooper!! FORK & SPOON, barnets första bestick

My first! FORK & SPOON, barnets första bestick i stål

Eat like a pro! FORK, KNIFE & SPOON, bestick för barn som vill äta med likadana bestick som föräldern

…och tre olika muggar:

Easy sip! SPILLPROOF CUP WITH SOFT SPOUT 190 ML, spillfri mugg med mjuk pip och handtag

Sip-not-drip! SPILLPROOF CUP 200 ML, spillfri mugg med hård pip handtag och motiv

Snack-n-sip! ALL-IN-ONE SNACKBOX AND DRINK CUP, med mjukt sugrör och snacksfack i locket