Bambino lanserar purékokbok i samarbete med Årets Kock 2013!

Det är enkelt och roligt att laga egen barnmat! Det har Årets Kock 2103, Daniel Räms, bevisat på flera puréskolor som Bambino har anordnat. Tillsammans har föräldrar och barn fått laga enkla och goda puréer under ledning av mästerkocken. Resultatet blev så lyckat att vi gjorde en purékokbok!

”Vi vill att fler ska få ta del av allt vi har lärt oss kring puréer, matlagning, råvaror och matlust hos små barn. Därför lanserar vi nu en purékokbok som både stora och små kan inspireras av, säger Christine Sandberg, Produktchef för Bambino.

Purékokboken innehåller 15 lättlagade purérecept som alla kan laga till sina barn. Recepten i purékokboken är framtagna av vinnaren i Årets Kock 2013, Daniel Räms. Han är tvåbarnspappa, mästerkock och passionerat engagerad i egen barnmat.

”Att laga egen barnmat är lätt och går fortare än man tror. Och i längden blir det klart billigare att laga maten själv. Dessutom kan du själv välja smaker och ha koll på råvarorna. Det vet jag att många föräldrar tycker är viktigt”, säger Daniel Räms.

I boken tipsar Daniel om hur man med enkla medel kan piffa till puréerna så att de även passar som tilltugg för vuxna. Boken innehåller också smarta tips om råvaror och barns matvanor, lustfyllda intervjuer med puréskoledeltagare, en utrustningslista till köket och massor av fina foton från puréskolan tagna av fotograf Jann Lipka.

Boken är bunden med spiral så att den enkelt kan läggas direkt på köksbänken, och sidorna är glatta så att de går att torka av om de skulle bli kladdiga. Recepten är granskade av nutritionist och sjuksköterska.